Sistemele de securitate si Social Media

Posted: iulie 21, 2010 in Uncategorized

Sistemele de securitate sunt de mare importanta in ziua de astazi. Acest lucru este cert! Dar, pe langa acest lucru, securitatea personala este influentata si de alti factori?

Se spune ca o comunicare buna ajuta orice tip de relatie. Nimic de obiectat in aceasta privinta. Toata lumea incearca sa „socializeze” astazi prin tot felul de retele sociale cum ar fi: Twitter, Facebook, blog s.a.m.d. Poate fi influentata securitatea personala de o postare personala? Poate o persona sa fie jefuita in functie de ceea ce comunica in ziua respectiva?

Raspunsul nostru este DA!

Pe langa faptul ca retelele sociale permit accesul la date personale, acestea pot spune multe despre „profilul” celui ce le impartaseste.

Sa luam de exemplu Twitter:

Acesta este o retea sociala cu si despre oameni. Pe Twitter esti incurajat sa spui ceea ce faci intr-o zi obisnuita (ca esti la munca, sau ca ai plecat in excursie, concediu sau mergi intr-un club). Tot ceea ce comunici poate fi intors in defavoarea ta. Ideea este ca poti sa ii comunici oricui faptul ca pleci de acasa. Acesta este un prilej bun ca cel ce „fileaza” o locatie sa vada cand pleci, cand o sa te intorci si daca este cineva acasa in lipsa ta.

Facebook-ul: aduce aceleasi beneficii plus multe altele. Poti sa postezi poze cu familia, locuinta ta sau ce masina conduci. Inca un lucru ce te face sa te gandesti daca nu cumva ai pus totul pe tava unui raufacator. Si pe Facebook poti posta ore de plecare si alte „indicii” esentiale.

Sfatul nostru:

Brandul personal il construiesti asa cum doresti in  mediul online. Poti spune ca esti Superman sau ca lucrezi intr-o firma de securitate si ai acasa un rottweiler pe care il cheama Ares, chiar daca nu este asa. Poti sa te construiesti asa cum doresti (cu minusurile si plusurile aferente). Si raufacatorii pot spune ca impartasesc zambete pe strada si ajuta pe cei ce nu se descurca in mediul offline printr-o discutie in care iti spui „of”-ul.

Trebuie sa avem grija cui comunicam date referitoare la plecarile noastre! Mai bine postam acest lucru si pozele dupa ce ne intoarcem. O sa fie o poveste si mai frumoasa! Este bine sa aveti incredere in cel caruia ii comunicati orice data sau ora in care nu sunteti acasa.

Incercati sa va feriti de orice neplacere ce ar putea sa vina dupa o postare „inocenta”!

S.A.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s